18 Ekim 2014 Cumartesi

Zeytinyağlı barbunya





Malzemeler
500 gr taze barbunya
1 adet soğan
3 adet domates
1 adet havuç
1 adet patates
4-5 diş sarımsak
1 yemek kaşığı salça
4 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz , karabiber
 Yapılışı
Tencereye zeytinyağı koyulur ısınınca ince doğranmış soğanlar eklenir hafif pembeleştirilir. Üstüne domates rendesi ve salça eklenir  domatesler  yumuşayınca 3 bardak sicak su , tuz ve  önceden 10 dk haşlanmış barbunyalar hepsi birden 30 dk pişirilir. Tabağa boşaltınca üstüne maydanoz doğrayın. Afiyet olsun...

Barbunya karbonhidrat yönünden zengin olmasının yanında diyabetik
 bireyler içinde son derece faydalıdır. Kan şekerini yavaş yükseltir.  Barbunya kaliteli protein kaynağı olarak beslenmemizde mutlaka bulunmalıdır. İçindeki minerallerden yeterince faydalanabilmek için beraberinde c vitamini besinlerle kullanımalıdır. Üzerine bol miktarda maydanoz doğramak veya limon suyu  servis edilmelidir 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder