12 Ekim 2014 Pazar

Pancar turşusu


Öncelikle pancar bitkisi insan sağlığı açısından çok faydalı bir sebzedir. Güçlü bir antioksidan olan pancar kan temizleyici, alyuvar yapici, tansiyon düşürücü özellikleriyle de tercih edilmelidir. İçinde barındırdığı zengin mineral yapısıyla her yaş grubunun yemesi gereken bir sebzedir.

Malzemeler
1 kg kirmizi pancar
1 tatli kaşığı iri tuz
Yarim limon suyu
1 su bardağı sirke
1 yemek kaşığı zeytinyağ
Yapılışı
İyice yıkanmış pancarlar üstü örtüllecek kadar su ile kaynatılır.Yaklaşık 25 dakika yeterli olur. Kabuklar elle soyulur. Küp küp doğradığınız pancarlar kavanoza yerleştirilir üstüne diğer malzemeler eklenir kalan boşluğa kaynama suyundan süzülerek ilave edilir. Turşu yemeğe hazırdır.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder