Malzemeler
2 orta boy palamut
100 gr bezelye(dondurulmuş)
1 havuç
1 orta boy soğan
1 limon
7-8 tane karabiber,tuz
Birkaç dal maydanoz
2 yemek kaşığı zeytinyağ
Yapılışı
Bezelyeler tepsiye yayılır. Üstüne dilimlenmiş temizlenmiş palamutlar dizilir. Küp doğranmış havuç, halka soğanlar, dal maydanozlar , karabiber , tuz en üstede halka doğranmış limon koyulur. Bir Su bardağı sıcak su , zeytinyağ pişmeye hazırdır. Ocakta pişecekse kapak kapatılır ve 30 dk kısık ateşte pişer. Tepsinizin ocağa dayanıklı olmasına dikkat edin. Fırında pişirmek isterseniz aliminyum folyo ile tepsinin üstünü kapatın Afiyet olsun ...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder