18 Ekim 2014 Cumartesi

Bezelyeli palamut buğulama

Palamut sezonun ilk balığı  ,hem marmara hem karadeniz palamutları lezzetli ve yağlı dönemdeler ,palamutun sebzelisini fırında ya da ocakta yapalım.
Malzemeler
2 orta boy palamut
100 gr bezelye(dondurulmuş)
1 havuç
1 orta boy soğan
1 limon 
7-8 tane karabiber,tuz
Birkaç dal maydanoz
2 yemek kaşığı zeytinyağ
 Yapılışı
Bezelyeler tepsiye yayılır. Üstüne dilimlenmiş temizlenmiş palamutlar dizilir. Küp doğranmış havuç, halka soğanlar, dal maydanozlar , karabiber , tuz en üstede halka doğranmış limon koyulur. Bir   Su bardağı sıcak su , zeytinyağ  pişmeye hazırdır. Ocakta pişecekse kapak kapatılır ve 30 dk kısık  ateşte pişer. Tepsinizin ocağa dayanıklı olmasına dikkat edin. Fırında pişirmek isterseniz aliminyum folyo ile tepsinin üstünü kapatın Afiyet olsun ...
  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder