28 Ekim 2014 Salı

Pirinç çorbası



Pirinç çorbası bizim evde birgün önceden yapılmış pilavın ertesi günü tazelenmiş halidir. Çalışan ve herkes gibi yemeği taze seven biri olarak günlük yemeklerimi iş çıkışı yaparım ve ısınmadan akşam yemeğini taze taze yeriz. Mutlaka da ertesi güne birşeyler kalır işte o kalanın pilav olmasına gayret ederim ki ertesi gününe de bir güzel çorba olsun. 2. Kez pişen pirinç tüm lezzetini içine girdiği domatesli , baharatlı karışıma
 bırakır.Ee bizede içmek düşer. Annemin tarifini paylaşmak istedim.
Malzemeler
Önceden yapılan pilav( bir porsiyon )
2 domates rendesi
Et suyu veya tavuk suyu
 Kuru nane , karabiber, tuz
1 tatlı kaşığı tereyağ
 Yapılışı
2 domates rendesi domatesler iyice yumuşayana kadar 3 -4 dk ocakta çevrilir. Üstüne pirinçler ve 3-4 su bardağı kaynamış et suyu yoksa içme suyu ile de olur. 10 dk kaynadıktan sonra baharatlar ve tereyağı üstüne atılır. Kolay çorbamız servise hazırdır.
Aynı çorbayı aynı malzemelerle 2 büyükçe fincan pirinç ile de yapabilirsiniz. Pirinçler yarım saat önceden sıcak suyla ıslatılmalıdır. Pişme süresi 20 dk dır. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder