Bol hamsinin olduğu şu mevsimde ne pişireyim diye düşünmek gereksiz olur. Hamsinin her pişirilişi ayrı güzel. Tavası, buğulaması, ızgarası bende size pilavını yaptım.
Malzemeler
1 kilo hamsi kılçıkları temizlenmiş
1 soğan küp doğranmış
1 bardak bulgur
3 adet yeşil biber
5-6 dal maydanoz
1 diş sarımsak
İri tuz
4 corba kaşığı zeytinyağ
Pilav tenceresinin içine zeytinyağ atılır, kılçıkları temizlenmiş hamsiler daire şeklinde dizilir. Üstüne ayıklanmış soğanlar, doğranmış sarımsak ,biberler, daha sonra yıkanmış süzülmüş bulgur yayılır. En üste kalan hamsiler daire şeklinde kabın üstünü kaplar . 1 tatlı kaşığı tuz , biraz karabiber üstüne dökülür. Hamsilerin üstünü örtecek kadar sıcak su koyulur. Kapak kapatılır suyunu çekene kadar pilav gibi pişirilir. Piştikten sonra servis tabağına ters çevrilir yemeğe hazırdır. Maydanozla süsleyin . İsteğe bağlı kırmızı pul biber atılabilir. Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder