18 Ekim 2014 Cumartesi

Terbiyeli kuzu incik

Malzemeler
4 adet kuzu incik
5-6 adet arpacık soğan
2 büyük patates
1 havuç
7-8 tane karabiber
Birkaç dal maydanoz
Birkaç dal pazı
Tuz
Meyane için
Yarım limon suyu, 1 yunurta sarisi
Yapılışı
Temiz yıkanmış incikler üstü örtülene kadar su ile birlikte düdüklü tencerede 1 saat kaynatılır. Tencerenin içine bütün malzemeler zevke göre doğranmış olarak eklenir ve birlikte  sebzeler yumuşayana kadar pişirilir. 
Bir kasede yumurta sarısı ve limon suyu ve biraz tuzla birlikte çırpın. Et suyundan bu karişıma azar azar ekleyerek karıştırıp ısıları kaynaştırın. Sonra terbiyeyi inciklerin üstüne boşaltın . Bir taşım kaynatıp ocağı kapatın. Maydanozla süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder