14 Ekim 2014 Salı

Domates sosu konservesi

Bence bu konserveden herkesin evinde olmalı hem kışın yaz domatesinin güzelliğinden faydalanıyorsunuz hem de her zaman elinizin altında rendelenmiş domates kolaylığı oluyor.
Domates seçerken çanakkale domatesi veya erik domatesi denilen yuvarlak domatesleri tercih etmelisiniz etli ve suyu az olduğu için . 

Yapılışı
Domatesler güzelce yıkanır. Ben kabuklarını soymuyorum vitamini kabuğa çok yakın yerde olduğundan , domatesi birkaç parçaya ayırıp blenderden geçiriyorum. rende gibi olmasına dikkat edin çok su gibi yapmayın. Daha sonra 
Derince bir tencerede fokurdayana kadar kaynatın. Bu arada temiz kapaklı kavanozlarınız hazır olsun. Kaynamış domatesleri bir kepçe yardımıyla kavanozlara doldurup sıkıca kapaklarını kapatın.Ters çevirip iyice soğuyana kadar dokunmayın. İşin sırrı domatesin iyice kaynar olmasında kapaklar o zaman tutuyor. Konserveler soğuyunca sızıntı olup olmadığına ve kapağın biraz çökük olmasına dikkat edin.tutmayan kapak elle hemen açılır ve hafif kabarıktır. Afiyetle...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder