Malzemeler
8 patlıcan
200 gr kıyma
1 iri soğan
4 domates
4 sivri biber
Karabiber
Tuz ,bir kaşık salça
Kızartma için sıvı yağ
Patlıcanlar alaca soyulur tuzlu suda 10 dk bekletilir, kurulanıp az yağda arkalı önlü kızartılır karnıyarık tepsisine dizilir. aynı tavada soğanlar doğranır ,hafif pembeleştirilir, kıyma atılır , kavrulur 3 domates rendesi ,2 biber ince doğranmış 10 dk daha ocakta tutulup tuz , karabiber eklenip ocaktan alınır. Patlicanların ortası yarılır kaşık yardımıyla iç harcı yerleştirilir. Bir kaşık salça sıcak suda ezilir patlıcanların üstünü hafif kapatacak kadar salçalı su, kalan biber ve domatesler kesilip üstü süslenir. 170 derecede firinda yarim saatte pişer. Üstüne kapak kapatarak ocaktada aynı sürede pişer. Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder