Malzemeler
1 tatlı kaşığı kuru maya
2 su bardağı un
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı domates püresi
Tuz , karabiber
Üstü için 50 gr taze kaşar
Salam, sosis, çekirdeği çıkarımış zeytin
Yapılışı
Kuru mayayı bir bardaktan biraz az ılık suyla karıştırıp 5 dk erimesini bekleyin. Eriyen mayaya un, bir yemek kaşığı zeytinyağı, tuz ilave edip elinizle toparlayarak hamur yapın 10 dk yoğurun. Hamuru top yapıp üstüne zeytinyağ koyun ve kapaklı bir kapta iki misli büyüyene kadar bekletin. Yaklaşık 1 - 1,5 saat beklemiş hamur tekrar yoğurulup 10 dk daha bekletilir. Hamur merdane yardımıyla fırın tepsiniz boyutunda açılır yağlanmış tepsiye yayılır. Fırça yardımıyla üstüne kala yaylar sürülür, domates püresi eşit olarak dağıtılır. Ufak kesilmiş tüm malzemeler, peynir rendesiyle birlikte hamurun üstüne kaplanır, tuz ve karabiber ilavesiyletatlandırılıp önceden ısıtılmış 220 derecelik fırında 15 dakika pişirilir. Bilimleyin ve sıcak servis yapın . Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder