24 Ekim 2014 Cuma

Mücver topları

Mücver çocukluğumun ağız tadı, tazecik ege kabaklarından yapılmış mis gibi dere otu kokan annemin mücveri farklı bir lezzet, mücver toplarıda ufak nüans farklılıklarıyla başka bir lezzet bizim evdeki prenses bu toplara bayılıyor. Yanında sarmısaklı yoğurtla ,dışı çıtır içi yumuşak lezzet toplarını denemenizi tavsiye ederim.
Malzemeler
3 orta boy kabak
Yarıım demet dereotu
 2 yumurta
Tuz , karabiber
2 adet taze soğan 
1 su bardağı un
100 gr beyaz peynir
1 bardak galeta unu
Kızartmak için sıvı yağ
 Yapılışı
Kabakları rendeleyip süzgece alın suyunu süzdürün. Suyunu elinizle sıkın.Beyaz peyniri başka bir kapta çatalla ezin. Üstüne ince kıyılmış dere otu, tazesoğanı ekleyin.Galeta unu dışındaki 
malzemeleride karıştırıp hamuru top olabilecek kıvama getirin. Kabak rendelenince çok su bırakır. Hamur bazen beklediğinizden sulu olabilir. Un ekleyerek kıvamı ayarlayın.Ceviz büyüklüğünde toplar yapıp galeta ununa bulayın. Bol yağda kızartın. Kızaran topları n yağını almak için kağıt havlu serili tabak kullanın. Sarımsaklı yoğurt eşliğinde afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder