26 Ekim 2014 Pazar

Kısır


Malzemeler
1 su bardağı köftelik bulgur
1 adet kuru soğan
1/4 su bardağı zeytinyağ
2 yemek kaşığı biber salçası
2 adet çarliston biber
3 adet taze soğan
2 adet domates
1/4 demet maydanoz
1/4 demet nane
2 adet limon
1 yemek kaşığı nar ekşisi 
Tuz, karabiber, arzuya göre kırmızı pul biber, 1 tatlı kaşığı toz sumak
Yapılışı
Bulguru 1,5 su bardağı sıcak su ile ıslatın. Suyu çekmesini bekleyin. Kuru soğanı rendeleyin, taze soğanı ince ince doğrayın. Biberleri temizleyin ince ince kıyın, domatesleri soymadan dörde bölün, çekirdeklerini çıkarın ve küp küp doğrayın. Maydanoz ve naneyi ince kıyın. Limonların suyunu sıkın. Zeytinyağını bir tavada ısıtın ve soğanı koyup 3 dk pembeleştirin, biberleri koyup yumuşayınca salçayı ekleyip 3 dk daha çevirin. Ocaktan alın tüm malzemelerle birlikte bulgurun içine karıştırın, servis yapın , afiyet olsun...
Marul , turşu, domates dilimleri, ayran yanında tüketebileceğiniz malzemeler

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder