14 Ekim 2014 Salı

Fırında patates kızartma


Malzemeler
1 kg patates
Yarım çay bardağı kızartma yağı
Yarım çay bardağı su 
Tuz, pul biber, kekik
Tepsi için yağlı kağıt
Yapılışı
Patatesler yıkanır, soyulur, küp küp doğranır.suile ıslatılır , yağ ile harmanlanır.yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yayılır. Üstüne hafif tuz atılır. Zevke göre pul biber dökülür . Fırına atılır.patatesler kizarana kadar pişer.fırından çıktıktan sonra kekik serpebilirsiniz.
Kizartmanin zararlarindan etkilenmek istemeyenler için çok pratik . Ayni şekilde başka sebzelerde fırınlanabilir yoğurtla veya ajvar sosuyla harika afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder