30 Ekim 2014 Perşembe

Pazılı börek


Börek yapmak istediğimde tercihim sebzeli olanlardır. Koyu yeşil yapraklı pazı her gün yeseniz olabilecek kadar vücudumuza yararlı bir sebze. Lezzeti artırmak için içine pırasanın yeşil saplarını ve birazda peynir koyuyorum .
   Malzemeler
4 yufka
1 yumurta
1 bağ pazı
200 gr  lor peyniri
1 adet pırasa
Çörek otu
Yufkayı ıslatmak için
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı su    
Yapılışı
İçini hazırlayalım. Temizlenmiş pazıları  ve pırasayı ince ince doğrayalım . Peyniri ve yumurtanın sarısını hepsini harmanlayalım. Yumurtanın beyazı üstüne sürülecek. Harcı elinizle karıştırın. Çiğden koyulur. Yufkayla aynı anda pişer.
Yufkayı köşerinden kare olacak şekilde katlayın. Üzerine yağlı sudan 3-4 kaşık gezdirin. Yufkayı 4 e bölün ve her parçaya  hazırladığınız içten koyun. Bohça şeklinde kapatın. Ters çevirip tepsiye dizin. Yumurtanın beyazı çırpılıp üstüne sürülür. Çörek otu ekilir. Önceden ısıtılmış fırında üstleri kızarana kadar 180 derecede pişirilir.


Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder