2 Kasım 2014 Pazar

Zeytinyağlı taze fasülye

Taze fasülye her mevsim olsun hep pişirelim istiyorum. Tercihim egenin ayşekadıın fasülyesi ama size İstanbulun
çalı fasülyesini zeytinyağlı pişirdim. Fasülye tabi yaz domatesiyle birleşince her cinsi çok güzel oluyor.
  Malzemeler
1/2 kg çalı fasülyesi
1 kuru soğan
3 adet domates
1 adet havuç
Tuz
5 kaşık zeytinyağ
   Yapılışı
  Tencereye yağ koyulur. Isıtılır. Ay şeklinde kesilmiş soğanlar yağın içine atılır, karıştırılır.rendelenmiş domatesler atılır, karıştırılır. Rengi hafif dönünce yıkanmış uçları temizlenmiş, boylamasına ikiye kesilmiş fasülyeler ve uzun doğranmış havuçlar karışıma atılır 2-3 dk karıştırılıp üzeri örtülene kadar sıcak su ile kaplanır. Tuzu atılır.Yumuşayana kadar pişirilir.
     Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder