16 Kasım 2014 Pazar

Turunç reçeli

   Turunç Ege ve Akdeniz bölgesine özgü hoş kokulu bir meyvemizdir. Çok ekşi olması nedeniyle meyve olarak tüketemeyiz ama suyunu salatalarımıza kahvaltıda zeytinlerimize sıkarız, harika olur. Reçelide ayrı bir lezzet , kabuğundan yapılır. Pastalarımızı, keklerimizide bu reçelle süsleyebiliriz yoğun bir narenciye tadı...
    Malzemeler
6-7 turunç
1kilo toz şeker
    Yapılışı
Turunçların üstleri rendenin ince tarafıyla rendelenerek acı kısmı alınır. Karpuz dilimi şeklinde kesilir. Üst kabuklar rulo yapılarak kalın iğne ve iplikle ipe dizilir. İyice yumuşayana kadar ocakta kaynatılır. Acı suyu gitmiş olur. Meyve kısmını ayırıyoruz ,onlarıda ziyan etmeyin akşama salatada kullanırsınız. Başka bir kapta ılık su yapıp kaynamış turunçları suyun içinde   yarım gün bekletin. Şerbeti için 1 kilo şekerin içine şekerin üstünü bir parmak geçecek kadar su koyun koyulaşana kadar kaynatın. Turunçları ipinden sıyırın ve şerbetin içine atın. Soğuyunca reçelimiz yenmeye hazırdır. 

     Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder