Malzemeler
2 bağ pazı
250 gr kıyma
1 kuru soğan
2 taze soğan
1/2 su bardağı pirinç
1/2 demet maydanoz
2 domates rendesi yada
2 kaşık salça
Tuz, karabiber
2 kaşık tereyağ
Yapılışı
Yıkanmış pazılar kaynar suya batırılır. 3-4 dakika tutulur ve çıkarılır. Sapları kesilir ve tencerenin tabanına yerleştirilir. İç için rendelenmiş soğan, ince doğranmış maydanoz, diğer malzemelerle karıştırılır. Pazılar hazırlanan içle nazikçe buluşturulur. Sarma işlemi bitince tencereye 2 kaşık yereyağ, 1 kaşık salçalı su ve sarmaların hizasında sıcak su koyulur. Kısık ateşte 20- 25 dk pişirilir. Yoğurtla servis edilir.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder