15 Kasım 2014 Cumartesi

Etli Pazı Sarması

Pazı sarması yapımı  biraz vakit alsada lezzeti , yararı ve hafifliği bize bu tercihi yaptırıyor.
    Malzemeler
 2 bağ pazı
 250 gr kıyma
 1 kuru soğan
 2 taze soğan
 1/2  su bardağı pirinç
 1/2 demet maydanoz
  2 domates rendesi yada 
  2 kaşık salça
  Tuz, karabiber
  2 kaşık tereyağ
      Yapılışı
Yıkanmış pazılar kaynar suya batırılır. 3-4 dakika tutulur ve çıkarılır. Sapları kesilir ve tencerenin tabanına yerleştirilir. İç için rendelenmiş soğan, ince doğranmış maydanoz, diğer malzemelerle karıştırılır. Pazılar hazırlanan içle nazikçe buluşturulur. Sarma işlemi bitince tencereye 2 kaşık yereyağ, 1 kaşık salçalı su  ve sarmaların hizasında sıcak su koyulur. Kısık ateşte 20- 25 dk pişirilir. Yoğurtla servis edilir. 
     Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder